X < >
...
Sağlık Hizmetleri
MEDİKO SOSYAL MERKEZİ
Üniversitemizde kurmayı düşündügümüz Mediko Sosyal Sağlık Merkezinin amacı, öğrencilerimize, akademik ve idari bütün personelimize kapsamlı olarak, koruyucu sağlık hizmetleri ve birinci basamak ayakta tedavi hizmeti vermektir. Mediko sosyal merkezine başvuran tüm öğrencilerimizin sosyal güvenlik durumlarına bakılmaksızın ilk müdahaleleri ücretsiz olarak yapılacak, personel ve öğrencilerimizin gerekli sağlık kuruluşlarına yönlendirilecektir. Aşı kampanyaları ve kan bağışı gibi organizasyonları sağlayacak ve sağlık bilgilendirici seminer ve toplantılar düzenlenecektir. Birimimiz şu anda tek hemşire ile hizmet vermektedir.
AÇILACAK OLAN MEDİKO SOSYAL MERKEZİMİZİNSUNACAĞI HİZMETLER
1-Kişiye Yönelik Koruyucu Hizmetler:
  • Bulaşıcı hastalıklara karşı bağışıklama
  • Üreme sağlığı/cinsel sağlık ve gençler için önemli olan diğer sağlık riskleri/sorunları ile ilgili danışmanlık
  • Sağlık eğitimi
  • Sağlık taramaları
2-Birinci Basamak Tedavi Hizmetleri:
  • Medikal tanı ve tedavi hizmetleri
  • Diş hekimliği hizmetleri
  • Hemşirelik hizmetleri